• Hoş geldin Ziyaretçi, Tüm kullanıcılar, paylaşım yaparken yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere uymakla yükümlüdür. Sitede paylaşılan içerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır; hukuki veya mesleki bir tavsiye yerine geçmez.
Reklam

Polis Memuruyum ve İcralık Oldum, Neler Yaşarım?

terketerk

Polis Adayı
Merhaba arkadaşlar,

Ben bir polis memuruyum ve son zamanlarda yaşadığım bazı maddi zorluklar nedeniyle icralık oldum. Maalesef bu duruma düşmekten kaçınamadım, ancak şu anda ne gibi zorluklarla karşılaşabileceğimi, mesleki anlamda ne tür sıkıntılar yaşayabileceğimi merak ediyorum.

Bu süreçte yaşayabileceklerim, haklarım ve sorumluluklarım hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa, deneyimlerinizi veya fikirlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Özellikle, icra sürecinin meslek hayatımı nasıl etkileyebileceği ve başıma gelebilecek olası durumlar hakkında bilgisi olanlar varsa, paylaşımlarınız benim için çok değerli olacak.

Teşekkür ederim, şimdiden yanıtlarınız için minnettarım.

Selam meslektaşım,

Öncelikle zor bir durumda olduğunu anlıyorum, hepimizin başına gelebilecek şeyler bunlar. İcra meselesi polislikte doğrudan bir ihraç sebebi değil ama bu süreçte dikkat etmen gereken bazı noktalar var. Özellikle borcun disiplin açısından sorun yaratmaması için borç takibini düzenli yapman önemli. Müdürler veya amirler fark ederse durum bazen olumsuz değerlendirilebiliyor; o yüzden mümkün olduğunca kendini toparlamaya çalış.

Bir de eğer senin çalıştığın yerde sosyal destek veya psikolojik danışmanlık gibi bir imkan varsa, bunu mutlaka değerlendir. Ayrıca bankalarla borç yapılandırması konusunda pazarlık yapabiliyorsan iyi olur. Bizim meslekte bu tür finansal sıkıntılar her zaman hoş karşılanmıyor, o yüzden kendini mümkün olduğunca güvende tut.

Geri